Skip to main content

hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek voor ondernemers is al mogelijk als jouw onderneming minimaal 12 maanden bestaat. Hoe langer jouw onderneming bestaat, hoe groter het deel is van het verdiende inkomen wat meegenomen wordt bij het bepalen van de maximale hypotheek. 

Voor het bepalen van het toetsinkomen hebben we de jaarcijfers nodig van jouw onderneming en de aangiftes voor de inkomstenbelasting. Hiermee kunnen we jou snel een indicatie geven van de maximaal haalbare hypotheek. 

Uiteindelijk wordt het toetsinkomen definitief vastgesteld door een rekenexpert van een onafhankelijk accountants-bureau. Wij verzorgen de aanvraag hiervoor en leveren de stukken aan zodat de expert de inkomensverklaring kan opstellen. 

Vraag bij ons naar jouw mogelijkheden. Wij zitten voor je klaar om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn op de huizenmarkt. 

Ik heb een woning gevonden. Wat nu?

stap 1: het oriëntatiegesprek

De route naar jouw droomhuis begint met een vrijblijvend en informatief hypotheekgesprek. Na dit gesprek geven wij je een indicatie hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt voor de uiteindelijke hypotheekaanvraag. We geven je advies op maat zodat je al vroeg weet waar je aan toe bent. 

stap 2: kijken, kijken, kijken en kopen

De zoektocht naar de nieuwe woning is gestart en de eerste bezichtigingen zijn gepland. Als je een geschikte woning hebt gevonden kan je deze altijd aan ons voorleggen zodat wij je een indicatie kunnen geven van de waarde van de woning. 

De onderhandelingen kunnen beginnen.

stap 3: de koop is gesloten

Het bod is geaccepteerd en de koop is gesloten. De verkopende makelaar zal een concept van de koopakte gaan opstellen. Wij controleren dit concept altijd voordat je dit gaat ondertekenen. Zo weet je zeker dat alles goed is.

stap 4: de hypotheek aanvragen

We gaan zitten voor de hypotheek. Er moeten veel knopen doorgehakt worden. Hoe lang zetten we de rente vast? Hoe gaan we de hypotheek aflossen? Nemen we extra geld op voor een verbouwing of voor het verduurzamen van de woning? Deze en diverse andere onderwerpen zullen tijdens het adviesgesprek de revue passeren. 

Uiteindelijk zal de hypotheek worden aangevraagd bij de bank. 

stap 5: de hypotheekaanvraag afronden

De bank zal om een aantal documenten vragen zodat deze een aantal zaken omtrent inkomen, het onderpand en overige zaken kan controleren. De hypotheek moet immers betaalbaar zijn en blijven. 

Als de hypotheekaanvraag akkoord bevonden is, stuurt de bank de hypotheekstukken naar de notaris. De notaris kan dan de nodige voorbereidingen treffen en de hypotheekakte gaan opstellen. 

stap 6: sleuteloverdracht

Dé grote dag is aangebroken; je gaat naar de notaris en je krijgt de sleutel van jouw nieuwe huis. 

hypotheek voor ondernemers

Zullen we een keer afspreken?

We maken graag een afspraak om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen en de mogelijkheden voor een hypotheek nader te onderzoeken. Een afspraak voor een hypotheekgesprek kan overdag, in de avonduren en zelfs op zaterdag. Een afspraak maak je snel en gemakkelijk online.