013-5770395

>

woning verkopen?

klik hier voor informatie>

>

maximale hypotheek

klik hier om te berekenen >

hypotheken....

in alle soorten en maten. En daar moet je dan uit kiezen.....

Hypotheekvormen.

Er zijn verschillende vormen waarin je de nieuwe hypotheek kunt afsluiten. Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende vormen betekenen voor jou. Let op: we kunnen je hier niet uitleggen wat de beste hypotheekvorm voor jou is. Daarvoor moet je echt een keer bij ons langskomen. Of we komen naar jou toe, dat kan ook. 

Aflossingsvrije hypotheek.

Bij een aflossingsvrije hypotheek leen je geld van de bank en vervolgens betaal je over deze geldlening alleen rente. Je hoeft gedurende de looptijd niets af te lossen. 

Aan het einde van de looptijd los je de lening in één keer af. Je kunt dat met eigen geld doen (spaargeld) of je verkoopt de woning en je lost de hypotheek vervolgens met de verkoopopbrengst af. 

Doordat je gedurende de looptijd alleen maar rente betaalt, kent deze hypotheekvorm de laagste maandlasten van alle hypotheekvormen. Hier staat uiteraard tegenover dat op de einddatum de schuld nog even hoog is als de schuld bij aanvang. 

Voor starters is het in principe niet meer toegestaan om een aflossingsvrije lening af te sluiten. Dit komt door belastingtechnische redenen. Als je voor 1-1-2013 al een aflossingsvrije hypotheek had, dan kan je nog wel een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. 

aflossingsvrije hypotheek

 

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek wordt op dit moment het meest afgesloten door starters op de woningmarkt. 

Bij een annuïteitenhypotheek leen je geld van de bank en vervolgens betaal je over deze geldlening rente. Hiernaast betaal je de lening ook iedere maand een beetje terug. Dit is de aflossing.

Bij de annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand hetzelfde bedrag (de maandlast). Dit bedrag is dus samengesteld uit de rente en de aflossing/terugbetaling. Hoewel het bedrag maandelijks hetzelfde blijft, wijzigt wel de samenstelling van het bedrag. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing; op het einde van de looptijd betaal je weinig rente en juist veel aflossing. 

annuiteiten hypotheek

Lineaire hypotheek

Ook de lineaire hypotheek is momenteel populair bij starters op de woningmarkt, zij het in mindere mate dan de annuïteitenhypotheek.

Bij deze hypotheekvorm leen je geld van de bank en vervolgens betaal je over dit bedrag rente. Ook los je iedere maand een deel van de lening af. De rente én de aflossing bij elkaar opgeteld vormt de maandlast. 

Bij de lineaire hypotheek is het bedrag voor de aflossing iedere maand hetzelfde. Het bedrag voor de rente is bij aanvang van de lening hoog en wordt naarmate het verstrijken van de tijd steeds lager (omdat ook de schuld steeds lager wordt). 

Bij aanvang van de hypotheek zijn de totale maandlasten dus hoog en deze worden na verloop van tijd steeds lager. 

 

lineaire hypotheek

Spaarhypotheek.

Bij de spaarhypotheek leen je geld van de bank en vervolgens betaal je over deze geldlening alleen rente. Je hoeft gedurende de looptijd niets af te lossen; de schuld blijft van begin tot eind even hoog. 

Hiernaast betaal je een (spaar)premie voor de aan de lening gekoppelde spaarverzekering. In deze verzekering spaar je het kapitaal bij elkaar om op de einddatum de hypotheek ineens of gedeeltelijk af te lossen. Meestal zorgt deze verzekering er ook voor dat in geval van een onverhoopt overlijden vóór de einddatum eveneens de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost. 

Starters op de woningmarkt kunnen deze hypotheek niet meer afsluiten vanwege belastingtechnische maatregelen. 

spaarhypotheek

Er zijn ook hypotheekvormen die in beginsel lijken op de spaarhypotheek. Dit zijn de leven-hypotheek en de beleggingshypotheek. 

Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop het eindkapitaal wordt opgebouwd om de hypotheek mee af te lossen. Bij de spaarhypotheek staat dit eindkapitaal exact vast (garantie); bij de leven-hypotheek en de beleggingshypotheek staat dit bedrag niet vast. Dit kapitaal kan hoger of lager worden. 

Bankspaarhypotheek

De bankspaarhypotheek werkt vrijwel exact hetzelfde als de hierboven omschreven spaarhypotheek. 

Het belangrijkste verschil zit hem hierin dat het kapitaal om de hypotheek op einddatum mee af te lossen niet wordt opgebouwd in een spaarverzekering, maar in een spaarrekening

Ook bij deze vorm is de uitkering op de einddatum welke wordt opgebouwd in de spaarrekening gegarandeerd. 

Bij de spaarhypotheek is automatisch een verzekering opgenomen welke voorziet in een uitkering bij overlijden. Bij de bankspaarhypotheek is dat niet het geval en zal een dergelijke verzekering (overlijdensrisicoverzekering) apart moeten worden bijgesloten. 

bankspaarhypotheek

Direct doen:

© 2020 Kempenburg Intermediair b.v.

druk op enter om te zoeken
druk op enter om te zoeken

logo compleet KB

Hypotheken - Makelaardij - Verzekeringen

013-5770395
info@kempenburg.nl
Besterdring 81 - 5014 HH TILBURG

Openingstijden

ma-vr
9:30 uur tot 16:30 uur
zaterdag
op afspraak
zondag
gesloten

Waar we voor staan

waardebepaling

Persoonlijk contact door kleinschalig te opereren, met korte lijnen. 

Flexibel, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van onze klanten. Een afspraak maken in de avonduren bijvoorbeeld. 

Professioneel door periodieke bijscholingen en het bedenken van toekomst-bestendige oplossingen. 

 

Get Connected