013-5770395

>

woning verkopen?

klik hier voor informatie>

>

maximale hypotheek

klik hier om te berekenen >

het verhaal van Johan (70)

"ik kan moeilijk een baksteen uit de muur trekken en opeten"

  • Home
  • verzilver hypotheek

Extra financiële ruimte na je zestigste

Johan (70) sloot onlangs een Verzilver Hypotheek af. Hij heeft een flinke overwaarde op zijn huis en wilde een financiële buffer. 

Net als veel andere zestigplussers heeft Johan (70) zijn hypotheek afgelost. Door de stijgende prijzen op de woningmarkt zit er inmiddels een flinke overwaarde op zijn woning, maar zoals hij zegt: ‘ik kan moeilijk een baksteen uit de muur trekken en opeten.’ Daarom heeft hij de Verzilver Hypotheek afgesloten om extra financiële ruimte te hebben voor onverwachte uitgaven.

Naam: Johan 

Leeftijd: 70 jaar

Burgerlijke staat: gescheiden, twee kinderen en een kleinkind 

Woonplaats: Amstelveen 

 
 
Eigen huis bouwen

Vijfendertig jaar geleden kocht Johan zijn eerste koopwoning, of eigenlijk eerst een perceel, want hij liet een woning bouwen aan de zuidkant van Amstelveen. Hiervoor richtte hij samen met andere kopers een stichting op. Van de aankoop van het perceel en het financiële plan tot het contact met de gemeente en het zoeken van een bouwpartij en een architect: alles regelde de stichting zelf. “In totaal werden er vierenvijftig huizen gebouwd, midden in de polder. We moesten nog net niet de koeien wegjagen.”

 
Mooiste plek van Amstelveen

Hoewel het destijds een bouwproject was dat veel werk, inzet en energie vereiste, heeft Johan tot op de dag van vandaag geen spijt van deze, zoals hij zelf zegt: ‘pioniersactie’. “We wonen op een van de mooiste plekken van Amstelveen en kijken uit over de weilanden van de Bovenkerkerpolder. Zeker 80% van de mensen, die er tegelijk met mij kwam, woont er nog steeds. Dat zegt ook veel. Het is een fijne en sociale buurt, mede natuurlijk omdat we elkaar al ruim twee jaar kenden voordat we er kwamen wonen.

 

"Mijn adviseur heeft mij veel werk uit handen genomen."

 
 
Onverwachte uitgaven

Inmiddels is Johan met pensioen en heeft hij een aantal jaar geleden zijn hypotheek afgelost. Door de stijgende woningprijzen zit er een flinke overwaarde op zijn huis. “Om toch een financiële buffer te hebben voor onverwachte uitgaven, zoals verouderde huishoudelijk apparatuur of als ik mogelijk hulpbehoevend word, ben ik om me heen gaan kijken. Ik kwam een advertentie tegen van een financieel adviseur en heb een afspraak gemaakt over hoe je de overwaarde van je woning kunt gebruiken met een Verzilver Hypotheek. Door het afsluiten van zo’n hypotheek blijft er natuurlijk wel minder over voor mijn kinderen als ik kom te overlijden, maar dat heb ik met hen besproken. Ze hebben daar geen enkel probleem mee.”

 
 
 

"Het geeft me een gevoel van zekerheid dat ik extra financiële ruimte heb."

 
 
Vast rentepercentage

Samen met mijn adviseur heb ik gekeken naar mijn situatie. De Verzilver Hypotheek paste hier het best bij. Maar ook het vaste rentepercentage gedurende de looptijd was aantrekkelijk. Bovendien is Florius onderdeel van ABN AMRO, wat al jaren mijn ‘huisbank’ is en waar ik allerlei verzekeringen heb afgesloten.  

Overwaarde verzilveren

“Ik heb besloten om 15.000 euro direct op te nemen voor onverwachte uitgaven. Daarnaast krijg ik een deel van de hypotheek maandelijks over een bepaalde periode gestort op mijn bankrekening – omdat je vijftig procent van de waarde moet opnemen - en de rest van het geld blijft in het depot. Mocht het nodig zijn, dan kan ik daar gedurende de looptijd van de hypotheek altijd bij. Dat geeft een gevoel van zekerheid.”

De verzilver hypotheek is een product van:

 Afbeeldingsresultaat voor florius verzilver hypotheek

© 2020 Kempenburg Intermediair b.v.

druk op enter om te zoeken
druk op enter om te zoeken

logo compleet KB

Hypotheken - Makelaardij - Verzekeringen

013-5770395
info@kempenburg.nl
Besterdring 81 - 5014 HH TILBURG

Openingstijden

ma-vr
9:30 uur tot 16:30 uur
zaterdag
op afspraak
zondag
gesloten

Waar we voor staan

waardebepaling

Persoonlijk contact door kleinschalig te opereren, met korte lijnen. 

Flexibel, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van onze klanten. Een afspraak maken in de avonduren bijvoorbeeld. 

Professioneel door periodieke bijscholingen en het bedenken van toekomst-bestendige oplossingen. 

 

Get Connected