bank in de spotlight: HYPOTRUST VRIJ LEVEN HYPOTHEEK

hypotrus_20210417-075529_1

De 'vrij leven hypotheek' van Hypotrust sluiten wij op dit moment veel af voor onze klanten. Deze hypotheek kenmerkt zich door 1 van de laagste rentes uit de markt in combinatie met uitstekende voorwaarden. Of zoals hypotrust het zelf zegt; het kopen van een huis wordt minder spannend door een lage rente en veel flexibiliteit. 

Of je nu op zoek gaat naar je eerste huis, doorstroomt naar een volgende woning of als je een lening hebt en wilt oversluiten, bij de Vrij Leven Hypotheek ben je aan het goede adres.

hypotrust

Waarom kiezen voor de Hypotrust Vrij Leven hypotheek:

De meeste hypotheken in Nederland lijken veel op elkaar. Toch zijn er kleine verschillen tussen de producten die voor jou heel belangrijk kunnen zijn. Ook kunnen verschillen waar je bij het afsluiten niets aan hebt tijdens de looptijd toch heel belangrijk worden. Als je bijvoorbeeld nu je hypotheek over sluit maakt het niet uit of je een overbruggingshypotheek kunt sluiten. Maar ga je over een aantal jaren verhuizen en wil je de hypotheekrente meenemen naar je nieuwe woning, kan diezelfde overbruggingshypotheek ineens wel heel belangrijk zijn. Toekomst-bestendig advies dus.

 • De offerte is 4 maanden geldig. Maar heb je meer tijd nodig, dan kun je de geldigheid verlengen met 2 maanden als je een bestaande woning koopt. En zelfs 8 maanden als je een nieuwbouw woning koopt. Let op, het verlengen van de geldigheid van de offerte kan kosten met zich meebrengen. We leggen je graag uit hoe dat zit.
 • Je vraagt nu een hypotheek aan en daarna dalen de rentes. Daar wil je natuurlijk graag gebruik van maken. De Vrij Leven Hypotheek neemt jouw zorgen op dit punt weg. Je krijgt altijd de laagste rente tijdens de eerste 3 weken van de geldigheid van je renteaanbod (teken je de hypotheekakte binnen de eerste 3 weken dan wordt op dat moment jouw rente bepaald en kun je niet meer verder dalen). Maar ook na de eerste 3 weken kun je nog recht hebben op een lagere rente. Is de rente voor jouw hypotheek op het moment dat je bij de notaris tekent of op het moment dat je de geldigheid van je offerte verlengt nog lager geworden, dan betaal je deze lagere rente. Let op, na het verlengen van de geldigheid van je offerte krijg je geen lagere rente meer, ook niet als de rente bij het tekenen bij de notaris nog lager is geworden.
 • Er is nooit sprake van annuleringskosten. Dus mocht de aankoop van je woning toch niet doorgaan hoef je geen zorgen te hebben over eventuele kosten voor het annuleren van je hypotheekaanvraag.
 • Heb je nu al een NHG hypotheek en wil je deze oversluiten naar een Vrij Leven Hypotheek? Normaal zijn de kosten voor NHG dan 0,7% over het hypotheekbedrag. Bij de Vrij Leven Hypotheek kan dit in bepaalde gevallen al voor € 0.

Daarnaast moet je rekening houden met de volgende kenmerken

 • Je kunt als nieuwe klant de Vrij Leven Hypotheek alleen afsluiten als:
  – je deze met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit of.
  – je deze zonder NHG afsluit maar jouw hypotheek minder is dan 80% van de marktwaarde.
 • Heb je al een Vrij Leven Hypotheek en wil je deze verhogen dan mag dat ook zonder NHG tot maximaal 100% van de marktwaarde (106% als je energiebesparende voorzieningen mee leent). Dit geldt ook als je de rente meeneemt naar een nieuwe woning en dan de lening wilt verhogen of in een hogere risicoklasse komt
 • Je bepaalt zelf of je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit
 • Je kunt de rente tussen 1 en 30 jaar vastzetten
 • Rentemiddeling is mogelijk. Meer hierover lees je hier
 • Ga je verbouwen dan kun je 9 maanden gebruik maken van een bouwdepot. Als je gebruik maakt van het Energiebespaarbudget dan kun je voor dat deel zelfs 12 maanden gebruik maken van een bouwdepot. Koop je een nieuwbouwwoning dan is je bouwdepot zelfs 24 maanden geldig. Je kunt de geldigheid in alle gevallen met 6 maanden verlengen. Op dat moment vervalt wel de rentevergoeding over het bouwdepot. 

We snappen dat bovenstaande uitleg heel veel vragen bij je op kan roepen. 

Kom een keer langs en we leggen je graag uit hoe het zit. 

Starten met een deels aflossingsvrije hypotheek. V...
5 feiten over de woningmarkt na 1 jaar corona

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.kempenburg.nl/

je kunt ons vinden op funda

Kempenburg Intermediair b.v.

huislijn.nl

aangesloten bij Kifid

je kunt ons vinden op roxxle.nl

bekijk ons woningaanbod op pararius.nl
 • waar vind je ons?
 • KEMPENBURG INTERMEDIAIR B.V.
 • Besterdring 81
 • 5014 HH TILBURG (NL)
 • 013-5770395
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


© 2021 Kempenburg Intermediair b.v.